Datarecovery hårddiskar,
rädda hårddisk, hårddiskkrasch

     
    Dataräddning hårddiskar
 
Blankett angående analys

Blankett angående analys, hårddisk
   
Adresslapp: Gratis analys
  Kontakta kundservice

För att kunna visa och printa blanketterna krävs Adobe Reader

 
 
Hårddisken insidan

Några väldigt förstorade bilder från insidan av en modern hårddisk.

 
 
Tillverkare
Vi arbetar med alla hårddisk märke, t.o.m. de som inte är längre på marknaden.

• Conner
Fujitsu
• IBM
Hitachi
Maxtor
• Micropolis
• Quantum
Samsung
Seagate
Toshiba
Western Digital

 
 
Hårddisktyp
Utöver med de moderna och aktuella hårddiskar, vi kan arbeta med hårddiskar som har varit på marknaden i äldre tider.

Eide och Ide
Scsi, Sas
Serial Ata
• Mca
• Esdi
• RLL
• Mfm

 
 
Operativ system
Vi utföra dataräddning på operativ system med de senaste och vanligaste fil-system, men också äldre och inte lika vanliga.

Dos (Fat)
Microsoft Windows (Fat, Ntfs)
• IBM Os/2 (Hpfs), AIX
Novell Netware (Nfs)
Linux (Ext2, Ext3, Reiser Fs, XFS)
• Apple Mac OS (Hfs)
• Theos (Tfs)
Unix
SNAP server (Snap file system)

 
Teknisk fakta

Hårddisken är den viktigaste datasupporten i själva datorn. Den kan drabbas av två typer av problem, som kallas för ´"logiskt", när hårddisken är full fungerande men vi inte längre har tillgång till de filer som finns i den, eller "fysiskt" när hårddisken inte längre fungerar, eller är skadad i sig.

När viss data är förlorad på logiskt vis, hittar man ofta problemet i andra delar av datorn (ett skadat RAM minne, t.ex.), mänskliga misstag, virus, hacker attak, eller "buggar" i olika program.

Den fysiska data förlust är vanlig när en eller flera delar av hårddisken, t.ex. "gaffeln" som läser/skriver filerna, eller chippen som styra den, eller elmotorn är skadade p.g.a. en fel ström belasting, slitning, eller andra orsaker som t.ex. brand, eller sabotage.

De typiska symtomen av en data förlust är att datorn är omöjlig att starta, eller att ha tillgång till en hel enhet, olika filer eller mappar, starta program m.m., ofta med medföljande ovanliga ljud från själva hårddisken, som man aldrig märkt innan.

När vi upplever dom här symtomerna, är det väldig viktig att hantera läget på ett rätt sätt, för att undvika att problemet blir värre, och ibland  t.o.m. omöjliggöra en data räddning. Vi råder er att kontakta vår kundservice för att värdera läget kostnadsfritt tillsammans med en av våra tekniker.

Analysen

Analysens meningen är att bedöma skadåtypen och  skadans storlek helt säker, kontroll av eventuella trasiga mekaniska och fysiska komponenter som behövs bytas ut, typ av ingrepp som krävs, och kostnaden.

Efteråt skickar vi en analys-rapport med alla kostnader och info specificerade angående dataräddning av RAID system.

Som garanti om vår seriösitet och professionalitet, skall inget betalas om datarecovery skulle vara omöjljgt att utföra, eller om ni inte accepterar det preliminära kostnadförslaget.

Dataräddning

När skadorna är fysiska är det nödvändigt att byta ut de trasiga delar (alla utöver skivorna eftersom där finns  filer som vi vill rädda och som är memoriserade på), och då utför vi denna processen i en kontrollerad miljö som kallas för "Klass 100"  och använder  högsta teknologiska vertyg och medel.

Efter det,  med samma rutin som när skadorna är logiska, läser vi hela hårddisken med "low level" teknik, (sektor efter sektor, bit efter bit oavsett vilken O/S man har skrivit filerna med)  och då bygger vi en "binary image" på en fil. Denna rutin utför vi med hårdvara och mjukvara som arbetar endast in "read-only" , för att garantera att datafiler som finns på hårddisken inte påverkas.

Till sist  börja vi att arbeta på ett kopia av del fil där har vi skrivit den "binary image" av hela hårddisken på, vi identifikerat O/S typ, filsystemet, vi analyserar strukturerna, filerna och eventuella fel som ska rättas, vi utför en "search and destroy" av alla eventuella virus, och annat som kan vara i kundens begäran.

Då gör vi en "binary image" och vi flyttar filerna på den önskade datasupport, och här är datarecovery avslutat.

Pris för datarecovery utförd på hårddiskar

Alla de faktorer som vi har beskrivit på denna sida påverkar varje arbete, och gör att varie datarecovery är ett singel fall, då det inte är möilig att bygga ett "standard pris" som passar alla.

Bl.a. priset påverkas också när de delar som vi behöver skaffa för att ersätta de som är trasiga, är svåra att hitta (t.ex., delar av en sällsynt eller ovanlig hårddisk), när filsystemet är ovanligt stort eller kompleserat, när hårddisken är allvarigt fysiskt skadad och när den behövs med högsta tids prioritet.

     
All rights reserved