Dataräddning raid systemer,
SNAP, RAID data recovery

     
    Dataräddning RAID Systemer
 
Blankett angående analys

Blankett angående analys, RAID
   
Adresslapp: Gratis analys

För att kunna visa och printa blanketterna krävs Adobe Reader

 
Hårddisken insidan

Några väldigt förstorade bilder från insidan av en modern hårddisk.
 
Tillverkare
Vi arbetar med alla raid systemer och NAS märke, t.o.m. de som inte är längre på marknaden.

Intel
SNAP (Quantum, Adaptec)
• Guardian (Quantum)
Hp/Compaq
IBM
DELL
• Quantum
Lacie
Iomega
Netgear

 

I de flesta datorer finns en eller två hårddiskar, men de finns också vissa datorer som kallas för Nät Servers, som använder ett system som heter RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks). Detta system är en två-eller flera hårddisk maskin, ofta med en SCSI interface.

Som för hemdatorer, också denna typ av maskin kan drabbas av data förlust, och också som för vanliga hårddiskar, kan vi dela upp problemtyp i logisk och fysisk.

T.o.m. de mest advanserade RAID system, som är byggda för att kunna lagra datafiler även om en av de hårdiskar crashar, kan drabbas av probleme med en eller flera komponenter, eller kan bli påverkade av mänskliga misstag.

När såna välkända problemer förekommer, de är viktig att hålla sig lung och tänka till vad är sansat att göra, välja väl om man ska försöka att starta om systemet, med risk för en större crash och t.o.m. göra en dararecovery omojlight, eller inte.

Analysen

Analysens meningen är att bedöma för var och en hårddisk i RAID systemet,skadåtypen och skadans storlek helt säkert, kontroll av eventuella trasiga mekaniska och fysiska komponenter som behövs bytas ut, typ av ingrepp som krävs, och kostnaden. För de hårdiskar som är fullt fungerande och inte skadade, vi läser hela hårddisken med "low level" teknik, (sektor efter sektor, bit efter bit oavsett vilken O/S man har skrivit filerna med) och då bygger vi en "binary image" på en fil. Denna rutin utföra vi med hårdvara och mjukvara som arbetar endast in "read-only" , för att garantera att datafiler som finns på hårddisken inte påverkas.

Efteråt skickar vi en analys-rapport med alla kostnader och info specificerade angående dataräddning av RAID system.

Dataräddning utförd på RAID system

Som med vanliga hårddiskar, vi börjar med att utföra en datarecovery, men i RAID system fallet, för en och varje skadad enehet, och därefter bygger vi en "binary image" på en fil.

Denna rutin utföra vi med hårdvara och mjukvara som arbetar endast in "read-only" , för att garantera att datafiler som finns på hårddisken inte påverkas.

Till sist vi börja vi att arbeta på en kopia av alla de filer där har vi skrivit den "binary image" av alla hårddiskar på, vi identifikerat O/S typ, filsystemet, vi analiserar strukturerna, filerna och eventuella fel som ska rättas, vi utför en "search and destroy" av alla eventuella virus, och annat som kan vara i kundens begäran.

Då gör vi en "binary image" och vi flyttar filerna på den önskade datasupport, och här är datarecovery avslutat.

Pris för datarecovery utförd på RAID system

Alla de faktorer som vi har beskrivit på denna sida påverkar varje arbete, precis på samma sätt som de vanliga hårddiskar, och gör att varie datarecovery är ett singel fall, då det är omöjligt att bygga ett "standard pris" som passar alla.

Bl.a. priset påverkas också när de delar som vi behöver skaffa för att ersätta de som är trasiga, är svåra att hitta (t.ex., delar av en sällsynt eller ovanlig hårddisk), när filsystemet är ovanligt stort eller kompleserat, när RAID system är allvarigt fysiskt skadad och när den behövs med högsta tids prioritet.

     
All rights reserved